Spitalul Malaxa și zeci de blocuri din Sectorul 2 al Capitalei rămân fără apă până în luna iunie

de: Vasile Mirabela
26 05. 2022

Spitalul Clinic Nicolae Malaxa și alte 43 de blocuri din Sectorul 2 al Capitalei se confruntă cu probleme. Autoritățile vor opri apa caldă pentru cele menționante până pe 3 iunie.

Probleme în Sectorul 2. Anunțul făcut de autorități

În acest interval vor avea loc lucrări de reparații și revizie a conductei, cu o vechime de aproape șase decenii. Anunțul a fost făcut de Compania Municipală Termoenergetica.

Zonele în care se fac lucrări vor fi între următoarele delimitări:șoselele Morarilor, Vergului și strada Bodești.

Aceste lucrări vor duc la sistarea apei calde de consum pentru nu mai puțin de trei puncte termice care alimentează aproximativ 43 de blocuri și Spitalul Clinic Nicolae Malaxa va fi sistată până vineri, 3 iunie 2022, la ora 18.00.

Termoenergetica spune că joi dimineață au fost începute manevrele tehnice de golire a conductei, apoi vor urma intervențiile pentru reparații. După finalizarea tuturor lucrărilor, vor avea loc operațiunile de umplere a tronsonului de conductă.

Pe de altă parte, sute de blocuri şi mai multe spitale, incluzând și Institutul Clinic Fundeni, au rămas fără apă caldă la începutul săptămânii. Compania Termoenergetică a efectuat mai multe operațiuni de reparaţie în Sectorul 2, iar oamenii nu au avuta acces la apă caldă timp de cinci zile.

„Lucrările, esențiale pentru funcționarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire, vor fi efectuate în perimetrul delimitat de Parcurile Plumbuita și Motodrom și Șoseaua Fundeni.

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă de consum pentru șapte puncte termice care alimentează un număr de aproximativ 115 blocuri și spitalul Fundeni, va fi sistată până vineri, 27 mai 2022, ora 24.00. Încă din cursul dimineții de luni vor fi începute manevrele tehnice de golire a conductei, apoi vor urma intervențiile pentru reparații. După finalizarea tuturor lucrărilor, vor fi efectuate operațiunile de umplere a tronsonului de conductă. Este important de subliniat faptul că echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte din rețea, astfel încât pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat„, a transmis Termoenergetica București.

Citește și: Se dau bani de la stat pentru tranziția la energie regenerabilă: cine are de câștigat, care sunt proiectele vizate